Katleen Tobback

Met mijn cliënten in de bouw- en vastgoedsector deel ik hun passie voor mooie, ingenieuze en uitdagende bouwprojecten. Als specialiste bouwrecht geef ik mijn cliënten juridisch en strategisch advies voor, tijdens en na de uitvoering van hun bouwprojecten.  Cliënten waarderen me om mijn gedegen juridische kennis die ik combineer met een sterk inzicht in de technische materies eigen aan het bouwbedrijf. 

katleen.tobback@curia.be

+32 16 31 41 27

LinkedIn

Mijn expertise omvat het privaat bouwrecht en het overheidsopdrachtenrecht.  Grote nationale en internationale bouwondernemingen behoren tot mijn cliënteel.  Ik ben gevormd als “litigator” (procedureadvocaat) in een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor en ik bekwaamde me verder in het gerechtelijk recht als assistent aan de KU Leuven.  Mijn focus ligt dan ook vaak op adviseren in litigieuze context.  Samen met mijn cliënten zoek ik de beste weg om het geschil te voorkomen of op te lossen, en werken we vaak naar een onderhandelde oplossing.  Soms is procederen nodig.  Dan sta ik mijn cliënten bij in gerechtelijke en buitengerechtelijke procedures.  Dat doe ik kordaat, met scherpe pen en een grote overtuigingskracht.  Goede afspraken maken goede vrienden. Goed en duidelijk contracteren is de beste preventie tegen geschillen.  Cliënten schakelen me ook in bij het opstellen en reviseren van hun contracten met alle mogelijke bouwactoren.  

Vastgoedontwikkelaars en andere partijen bij vastgoedtransacties sta ik bij in de behandeling van hun geschillen over koop-verkoop, verborgen gebreken bij koop, afgesprongen onderhandelingen, enz.  Inzake huur (handelshuur, woninghuur, gemene huur), gebruiksrechten en leasing bestaat mijn praktijk uit de behandeling van geschillen, advies- en contractenwerk. 

Als gedegen litigator met een brede vorming en een bijzondere opleiding in het vennootschaps- en economisch recht kloppen ondernemingen ook bij me aan voor de behandeling van hun klassieke verbintenisrechtelijke en commerciële geschillen en vragen om advies. 

 
AdvocaatMr. FoxPartner