Sarah Verschaeve

Ik ben experte in non-profit recht.  Daarbij adviseer ik non-profit- en social profitondernemingen over een breed scala aan verenigingsrechtelijke en contractrechtelijke aangelegenheden. Naast vzw’s adviseer en begeleid ik ook internationale vzw’s, stichtingen, beroepsverenigingen en sociale ondernemingen.

sarah.verschaeve@curia.be

+32 16 31 41 34

LinkedIn

Mijn expertise omvat de meest uiteenlopende aspecten van het verenigings- en stichtingenrecht. Hiertoe behoren de oprichting van (internationale) verenigingen en stichtingen en de opmaak en wijziging van statuten, de opmaak van delegatiereglementen. Ik geef eveneens advies over de verzelfstandiging van activiteiten, bestuursaansprakelijkheid, good governance, vrijwilligers, giften, enz. 

Daarnaast heb ik een bijzondere expertise opgebouwd in transactioneel werk waaronder fusies en splitsingen tussen non-profit entiteiten, overdrachten van activa, (grensoverschrijdende) zetelverplaatsingen en herstructurering van patrimonium.

Ook procesbegeleidingen van verenigingen en stichtingen (o.a. in het kader van governance-trajecten), al dan niet samen met andere experten, behoren tot mijn courante praktijk. 

Tot mijn adviespraktijk behoren ook de minder klassieke vennootschapsmodellen die zich op de grens bevinden tussen de sociale en de reguliere economie. De vennootschap met een sociaal oogmerk, of sociale onderneming, is daar een typisch voorbeeld van. 

Ik geef regelmatig lezingen en workshops over deze thema’s.

Verder ben ik lid van de raad van bestuur van een grote welzijnsorganisatie in Vlaanderen.

In de 2019, 2018 en 2017 edities van de Legal 500 werd Curia gerangschikt als “Tier 1” kantoor in de categorie “not-for-profit Belgium”. In de 2019 en 2018 edities van de Legal 500 werd ik genoemd als Next Generation Lawyer in dezelfde categorie.

 
AdvocaatMr. FoxPartner