Guido Lamal

Ik heb bijna dertig jaar ervaring in het adviseren van nationale en internationale ondernemingen inzake alle aspecten van het arbeidsrecht. Daar leg ik in het bijzonder de focus op transnationale aangelegenheden. Mijn praktijkgebieden omvatten individuele onderhandelingen en geschillen alsook herstructureringen en collectieve ontslagen. Ik ben een ervaren onderhandelaar en een gedreven pleiter. Ik adviseer eveneens inzake alle types van samenwerkingsovereenkomsten en heb talrijke ondernemingen bijgestaan inzake fraude begaan door werknemers. 

guido.lamal@curia.be

+32 16 31 41 17

LinkedIn

Ik ben mijn carrière gestart in een Duits advocatenkantoor, na een bijzondere opleiding te Tübingen en Düsseldorf (Juristenprogramm des Deutschen Akademischen Austauschdienstes) in de periode 1988 – 1990. Vervolgens heb ik de Brusselse balie vervoegd en gaf ondertussen ook les als praktijkassistent aan het Instituut voor arbeidsrecht van de KU Leuven.

Van 1996 tot 1999 was ik als advocaat werkzaam bij het Amerikaanse advocatenkantoor Hogan & Hartson LLP (nu Hogan & Lovells) waar ik aan het hoofd stond van het arbeidsrechtelijke departement en hoofdzakelijk Amerikaanse cliënten advies gaf inzake Belgisch arbeidsrecht. Van 1999 tot 2011 stond ik aan het hoofd van het departement arbeidsrecht van VWEW advocaten. 

Ik heb Curia in 2011 vervoegd om er mee het arbeidsrechtelijk departement aan te sturen.

Ik heb uitgebreide ervaring inzake het adviseren van internationale cliënten en ben vloeiend in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Portugees.

Verder probeer ik altijd naar de kern van de noden van mijn cliënten te gaan. Ik werd bijvoorbeeld vermeld in de internationale gids Chambers and Partners omdat ik me kan inleven in de zaken van mijn klanten.

 
AdvocaatMr. FoxPartner