Peter Roosens

Als specialist in arbeidsrecht kleur ik graag buiten de lijntjes. Zo behoren ook het ambtenarenrecht en de zelfstandige samenwerkingsvormen tot mijn vakgebieden. 

Vanuit mijn arbeidsrechtelijke expertise heb ik een ruimere praktijk ontwikkeld in enkele nichedomeinen: de zorg- en welzijnssector (met een bijzondere focus op ziekenhuizen) en de sportwereld.

peter.roosens@curia.be

+32 16 31 41 15

LinkedIn

Ik ben actief als advocaat sinds 1991. Mijn voorkeur gaat uit naar de behandeling van geschillen, al dan niet voor de rechtbank. Strategisch inzicht en een scherpe pen zijn mijn sterkste punten. Ik bijt me graag vast in complexe dossiers.

Bijzonder is mijn expertise in het sociaal strafrecht. Omdat ik regelmatig aangesteld word door rechtbanken als lasthebber ad hoc om de belangen van vennootschappen te behartigen, heb ik een duidelijk zicht op wat werkgevers of werknemers te wachten staat die betrokken zijn bij sociaalrechtelijke misdrijven. 

In mijn sociaal en professioneel netwerk kom ik dagelijks in contact met artsen en andere actoren uit de gezondheidssector. Zij doen beroep op mijn diensten voor de meest diverse juridische aangelegenheden.

Sport is mijn passie. Ik word geraadpleegd door zowel sporters en federaties als de overheid. Van 2002 tot 2013 was ik rechter in de disciplinaire commissie bevoegd inzake doping van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB-RLVB). Ik maakte ook deel uit van de redactieraad van het vaktijdschrift Sportrecht Journaal. 

In 2006 stond ik als stichtend vennoot mee aan de wieg van Curia. 

 
AdvocaatMr. FoxPartner